Our Games and Apps

Published on July 14th, 2015 | by Pierre&Karl

Sagoboken, tre interaktiva sagor för barn.

specialandroid

 

Följ med Rödluvan till hennes mormor. Besök de tre björnarnas hus tillsammans med Guldlock och skräm iväg rövarna tillsammans med Stadsmusikanterna från Bremen.

Välkommen till Sagoboken!
I Sagoboken får barnet lyssna på tre olika sagor som berättas på svenska av en engagerad berättare.

Sagorna tränar i första hand barnets hörförståelse och finmotorik. Genom enkla uppdrag är barnet med och driver sagan framåt. Till varje saga finns extra övningar som tränar färger och siffror.

Sagoboken är främst anpassad till barn mellan två och fem år och testad av både skolpersonal, föräldrar och barn. Vi som har utvecklat Sagoboken är utbildade pedagoger.

Har du saknat en app på svenska med inspelad berättaröst så är Sagoboken appen för dig!

Sagoboken innehåller:
* Svenskspråkig engagerad berättarröst
* Hög ljudkvalité
* Interaktivt berättande
* Träning av hörförståelse och finmotorik
* Extra övningar till varje saga
* Roliga animeringar

– Sagan om Rödluvan
– Sagan om Guldlock och de tre björnarna
– Sagan om Stadsmusikanterna från Bremen

Teknisk information:
Vi rekommenderar att använda Sagoboken på iPad, iPhone 5, 6 och 6+. Det är en universal app som anpassar sig efter skärmen den visas på. Du kan alltså använda den både på din iPhone och iPad utan att köpa flera exemplar. På en iPad tillkommer en textruta som inte får plats på iPhone. På Android finns textrutan med men är lite smalare, detta går att se på skärmbilderna på Google Play. I övrigt fungerar den till samtliga Androidenheter.

 

App Store     Google Play

screen3

screen4

screen5

Många av oss kan säkert relatera till den mysiga känslan när föräldrarna eller förskolepersonalen läste en spännande saga.

Vi är två spelutvecklare som skulle vilja se något liknande i app-format men trots letande har vi inte kunnat hitta något liknande. Ofta är spelaren själv tvungen att spela in sin egen röst för att skapa ett innehåll och apparna på svenska är få. Vi bestämde oss därför för att själva skapa det vi letade efter och ett knappt år senare är ”Sagoboken” verklighet.

 


About the Author

The authors (Pierre and Karl) create, play and review games in their spare time. Together they have started the game studio Peeking Peacock and slowly tries to claw themselves into the entertainment industry. With a couple of games now released, they hope to one day be able to work full time with game development.Back to Top ↑